dilluns, 10 d’octubre del 2022

Pobresa Zero - 2022

Un any més, pròxima la celebració del Dia Mundial per a l'Erradicació de la Pobresa (17 d'octubre) i sota el lema "Davant la desigualtat i la pobresa, accions ja! Volem que ens escolten!", la plataforma Pobresa Zero organitza mobilitzacions cíviques, entre el 14 i 17 d'octubre, amb concentracions en diverses ciutats del País Valencià (Alacant, Elx, València i Castelló), a més d'altres accions i la presentació del Manifest de la campanya.

Mobilitzacions

El document del Manifest elaborat per a esta campanya s'inicia amb aquest text introductori: "Davant la crisi que travessa el planeta i davant la reculada en la consolidació de drets, denunciem, que vivim en un sistema de producció i consum insostenible, que genera desigualtat, pobresa i explotació laboral,per a bona part dels habitants del planeta, al mateix temps que afavoreix els oligopolis i l’acaparació d'un poder i beneficis desmesurats per a unes poques grans empreses.

El sistema energètic, les empreses contaminants, l'agricultura i la ramaderia intensives causen estralls en el medi ambient. Guerres, com la d'Ucraïna, a Europa, i les que es pateixen en altres continents, destapen una realitat les conseqüències de la qual tornen a pagar les de sempre: les persones més excloses.

També és greu el manteniment de les desigualtats entre dones i homes, el creixement del racisme i els discursos d'odi, la persecució de les persones que defensen els drets humans i la naturalesa, i l'incompliment del dret d'asil i refugi per part dels Estats més rics.

Perquè malgrat l'existència de lleis i tractats que protegeixen els drets humans -polítics, econòmics i socials-, els problemes continuen creixent i generant injustícies en un món on encara hui 860 milions de persones viuen en pobresa extrema; moltes d'elles en països molt rics en recursos naturals. Més de 83 milions són desplaçades forçoses a causa de guerres o desastres naturals, i almenys 99 milions de persones a tot el món viuen en condicions d'esclavitud moderna, treball o matrimoni forçós.

Des de Pobresa Zero demandem que es reconega que aquests són problemes globals, que necessiten solucions globals. Existeixen solucions concretes i les persones i partits que ens representen en les institucions polítiques han de posar-les en marxa urgentment enfront de l'amenaça de col·lapse del sistema".

Font d'informació: