dilluns, 18 de juny del 2018

Trobada "Educant per a la Sostenibilitat"

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, en col·laboració amb la Universitat de València, celebrarà el pròxim 6 de juliol la Trobada "Educant per a la Sostenibilitat", amb l'objectiu d'abordar, a través de diferents ponències i tallers, temes relacionats amb l'educació per al desenvolupament sostenible, com a instrument clau per a la ciutadania global.

D'entre les activitats programades, cal destacar la conferència final a càrrec de la catedràtica Adela Cortina.

L'objectiu de la Trobada és constituir un espai formatiu sobre metodologies i continguts rellevants, així com eines de treball en matèria d'Educació per a la Sostenibilitat i la Ciutadania Global, com a element transformador de la societat, juntament amb l'intercanvi d'experiències i de bones pràctiques que es ve realitzant.

Programa

Els destinataris de la Trobada són el professorat de tots els nivells educatius i professionals de l'educació no formal, entre d'altres, educadors socials, animadors socioculturals, tècnics de joventut, pedagogs, psicòlegs i treballadors socials.

L'Educació per a la Ciutadania Global és un instrument essencial per a dirigir tots els esforços a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, perquè permetrà a les persones contribuir al desenvolupament sostenible, en qualitat de ciutadans i ciutadanes informats i crítics.

Per a crear un món més sostenible i abordar els temes relacionats amb la sostenibilitat descrits en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, les persones han de convertir-se en agents de canvi. Necessiten coneixements, habilitats, valors i actituds que els empoderen per a contribuir amb el desenvolupament sostenible.

Fonts d'informació: