Qui som

Som un grup de persones (professorat, professionals) i entitats que estem promovent la creació d'una Coordinadora d'Animació Sociocultural del País Valencià.

La CASC-PV pretenem que siga un espai de trobada entre col·lectius i persones vinculades a l'animació sociocultural des de diferents àmbits com les escoles d'animació, els cicles formatius, la universitat, les empreses, les entitats del lleure,.. 

Pensem que el treball en xarxa és necessari i que trobar-nos ens pot aportar molt.

La CASC-PV naix a partir del Node RIA (Red Iberoamericana de Animación Sociocultural) País Valencià, que es va presentar a València el 3 de febrer de 2009, a l'IES Jordi de Sant Jordi de València. 

Acte de presentació

En aquell període inicial, des del Node RIA es van organitzar, entre altres, les següents activitats:
  • I Trobada d'Animadors Socioculturals (Almenara, 8 de maig de 2010), amb la ponència principal a càrrec de Víctor Ventosa, president de RIA, amb el títol: "Perspectives internacionals de l'ASC".
  • II Trobada d'Animadors Socioculturals (Almenara, 2 abril de 2011), amb la ponència principal a càrrec de José Vicente Merino, catedràtic de Pedagogia Social de la Universitat Complutense de Madrid, amb el títol: "La formació de persones adultes des de les vessants de l'ASC, l'educació social i la formativa " (Quaderns d'Animació i Educació Social, núm. 14).
  • Cursos d'Extensió Universitària sobre ASC al Centre Associat de la UNED de València (diverses edicions)
Posteriorment, també es van fer les següents col·laboracions:
L'última contribució com a Node RIA PV va ser la nostra implicació en la promoció, difusió i organització del VII Congrés Iberoamericà d'ASC i I Trobada d'Estudiants d'ASC (Cuenca, 24-26 d'octubre de 2018).

I a partir de l'any 2019 vam emprendre un nou trajecte cap a la Coordinadora d'Animació Sociocultural del País Valencià (CASC-PV).