dimarts, 29 de novembre del 2022

Dia Internacional de la Ciutat Educadora ~ 30 de novembre

Aquest any 2022, sota el lema "La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats" es celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora (30 de novembre), promoguda per l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), fundada l’any 1994, és una associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen.

Dia Internacional de la Ciutat Educadora-2022

En relació amb el lema escollit, en el portal web de l'AICE podem llegir el següent: "Les Ciutats Educadores són espais de pau i d’oportunitats. Són múltiples i notoris els esforços dels governs locals de la xarxa en pro de la creació d’unes ciutats on es respire seguretat i benestar, on es garantisquen els drets i es creuen oportunitats per a totes i tots. Polítiques públiques orientades a enfortir l’accés a l’educació, a la salut, a la feina, a la cultura, a la pràctica de l’esport, a l’oci… són una mostra d'això; com ho és també el disseny d’entorns urbans segurs que afavorisquen les trobades, la bona convivència i processos d’inclusió i cohesió social".

De les ciutats que celebren aquest dia i com a membre de l'AICE, es troba la ciutat de València, amb tota una oferta d'activitats a través de la programació elaborada.

Entre les diverses activitats programades a València, el dia 30 de novembre es celebrarà un Ple extraordinari de xiquetes i xiquets en l'hemicicle de l'Ajuntament, com una experiència significativa de democràcia participativa.

Recentment, ha tingut lloc el XVI Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat en Andong (República de Corea), del 25 al 28 d'octubre, amb l'eix temàtic "Ideant el futur de l'educació a la ciutat: innovació, tradició i inclusió".

En relació amb l'Animació Sociocultural, hi podem trobar un dels "temes d'actualitat" que podem vincular, com és de la participació, tal com es planteja: "Formar una ciutadania activa, crítica i corresponsable és primordial per a les ciutats educadores. D'aquí el compromís amb una educació en valors i una formació que promoga l'associacionisme i la participació ciutadana en la construcció de la ciutat (principis 9 i 18 de la Carta de Ciutats Educadores)".

Font d'informació: