dilluns, 22 de març del 2021

III Conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i animació sociocultural

Amb data 22 de març de 2021, ha sigut publicat en el BOE l'III Conveni col·lectiu marc estatal del sector oci educatiu i animació sociocultural.

III Conveni col·lectiu marc estatal d'oci educatiu i ASC

Com queda assenyalat en el contingut del conveni, l'àmbit funcional abasta les següents activitats:

a) Activitats d'educació en l'oci, activitats d'educació no formal, de guàrdia i custòdia en període de transport escolar, activitats educatives en el menjador escolar, de pati, extraescolars i aules matinals, reforç escolar, campaments urbans...

b) Animació sociocultural, organització i gestió de serveis socioculturals i educatius, tant d'equipaments com de programes socioculturals, com els dirigits a centres cívics i culturals, centres d'animació i centres socioculturals de Persones Majors, animació esportiva, biblioteques, sales de lectura i trobada, equipaments juvenils, serveis d'informació juvenil, *ludotecas, centres de temps lliure, museus, setmanes culturals, exposicions, tallers, activitats de dinamització del patrimoni i, en general, qualsevol tipus de gestió d'equipaments, programes i esdeveniments d'acció sociocultural i cultural d'educació en el temps lliure...

c) Cases de colònies i albergs infantils i juvenils, campaments, centres d'interpretació ambiental, activitats i programes d'educació mediambiental i altres equipaments, activitats assimilables als anteriors i serveis educatius a l'aire lliure en l'entorn natural i urbà.

Segons també s'assenyala, el present conveni entra en vigor des de la data de la seua publicació en el «BOE» fins al 31 de desembre de 2023, data en la qual, si no ha sigut denunciat, s'entendrà que es prorroga any per any.

Des de la CASC-PV ens congratulem de la publicació del present conveni i fem públic el nostre agraïment a les persones i entitats que des dels sectors implicats han contribuït a l'avanç i millora del nostre sector professional, com l'Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu (AVECOE)associació patronal d’empreses culturals i oci educatiu amb vocació d’agrupar i liderar totes aquelles societats mercantils que operen en l’àmbit territorial valencià.

Així mateix, AVECOE forma part de la Federació Estatal d'Organitzacions Empresarials d'Oci Educatiu i Sociocultural (FOESC), una de les entitats subscriptora del conveni juntament amb altres entitats empresarials i, a més a més, han subscrit el conveni les organitzacions sindicals FE.-CC.OO. i FeSP-UGT, aquestes dos en representació dels treballadors i treballadores del sector.