divendres, 5 de maig del 2023

In memoriam Anna Escrihuela Escrihuela

Malauradament, dies d'arrere ens ha deixat la nostra companya i amiga Anna Escrihuela Escrihuela, després de llarga malaltia, una persona lluitadora i compromesa per la justicia social, la cooperació per al desenvolupament, el ben comú i el medi ambient. A més a més, lligada al nostre sector de l'Animació Sociocultural al llarg del temps.

Anna Escrihuela

Segons ressenya publicada al diari Levante-EMV (02-05-2023), "Anna va ser una de les impulsores de la 'Tenda de Tot el Món', la ONGD de Comerç Just creada en 1998, que continua sent un puntal en l'àmbit de la cooperació". 

Així mateix, "al costat del seu company Carles Xavier López, es va implicar en la defensa del patrimoni industrial del Port de Sagunt, a través del col·lectiu La Companyia".

Seguint amb la ressenya, "la seua implicació amb l'ecologisme també li va portar a representar a la Comunitat Valenciana en Greenpeace España i, de fet, formava part del màxim òrgan de l'organització a Espanya.

A més a més, "a nivell cultural, també va tindre un compromís ferm que la va portar a ser vocal del Patronat de la Fundació Bancaixa".

En una altra ressenya del mateix diari Levante-EMV (03-05-2023), signada per Miguel Ángel Martín, en un to més emotiu i pròxim per l'amistat compartida, també podem saber que "treballava aquests últims anys com a Tècnica de Projectes de Cooperació per al Desenvolupament en la Fundació General de la Universitat de València".

Des de CASC_PV ens unim a les mostres de condolença expressades per diverses institucions i entitats, entre altres, el Consell de Pau i Solidaritat de l'Ajuntament de Sagunt i l'organització ecologista i pacifista 'Greenpeace Espanya'.

El pròxim diumenge, 7 de maig, se li retrà homenatge a la ciutat de València amb motiu de la celebració de la Festa del Comerç Just, per la seua implicació i contribució en l'ambit de la cooperació per al desenvolupament.