dijous, 14 d’octubre del 2021

Pobresa Zero - 2021

Amb motiu del Dia Mundial per a l'Erradicació de la Pobresa i amb el lema "LA CRISI NI ÉS UN PRETEXT: EXIGEIX LA FI DE LA POBRESA I LA DESIGUALTAT PER A TOTES LES PERSONES", Pobresa Zero organitza mobilitzacions cíviques, entre el 15 i 16 d'octubre, en diverses ciutats del País Valencià (Alacant, Elx, Castelló i València), a més d'altres accions i la presentació del Manifest de la campanya.

Participació

El document del Manifest elaborat s'inicia amb aquest text introductori: "Aquest any 2021 ha vingut marcat pels esforços de recuperació de la crisi en la qual ens trobem a causa de la pandèmia. S'han fet esforços econòmics, socials i sanitaris per a tornar a la “normalitat” i tractar de recuperar-nos com a societat. I s'ha constatat la necessitat de comptar amb un estat del benestar sòlid i compromés amb les persones, i amb polítiques coherents dins i fora de les nostres fronteres per a fer front a la crisi social i sanitària que hem estat vivint.

Per això, en aquest procés de recuperació en el qual estem immerses, no hem d'oblidar-nos que aquells països, territoris i persones amb menys recursos són els que s'han vist afectats en major mesura per aquesta crisi, la qual cosa evidencia que lamentablement el respecte per la vida es mesura en funció de la capacitat econòmica. I enfront d'això hem d'actuar com a país, perquè aquesta crisi sanitària ha posat sobre la taula les diferències socials, i la necessitat de treballar des d'un punt de vista GLOBAL i INCLUSIU posant els drets humans com prioritat."

Font d'informació: