dilluns, 15 de gener del 2024

Quaderns d'Animació núm. 39 (Gener 2024)

Quaderns d'Animació núm. 39


EN COMPLIR ELS 20 ANYS. ON POSEM L'ACCENT?*
"Amb l'aparició del número 39, la revista complix els seus primers vint anys de vida. Una trajectòria vital que ens ha permés múltiples trobades, confluències, complicitats, adhesions i, sobretot, amistats duradores. (...)

Des de l'intent de donar una resposta tant al món de l'educació social com al de l'animació sociocultural, la revista ha anat creant una narrativa de consens entorn al discurs d'una educació sociocultural. Una educació sociocultural que, des de la pràctica i la reflexió crítica, es qüestiona, dia a dia, on posar l'accent quan parlem d'acció social, cultural o educativa. (...)
Per a nosaltres l'accent ha de posar-se en una cultura de la convivència i la sostenibilitat com a actitud d'una ciutadania inclusiva. Una cultura que és sensibilitat per a la trobada amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb la Mare Terra.

Una cultura de la sensibilitat per la vida, per la col·lectivitat i per la gestió d'espais amables, inclusius i col·laboratius per a la justícia distributiva, la inclusió social, la comunicació intercultural, la convivència i el benestar individual i comunitari." (...)
    *traducció de l'original